Скръбна вест: Днес ни напусна проф. д-р Тихомир Даскалов, дмн

Скръбна вест: Днес ни напусна проф. д-р Тихомир Даскалов, дмн

След боледуване си отиде светило в кардиологията и електрофизиологията, наш учител и бивш председател на Дружеството на кардиолозите в България


След тежко боледуване днес ни напусна водещият в страната специалист по кардиология и електрофизиология проф. д-р Тихомир Даскалов, дмн. Той бе не само изтъкнат лекар, но и наш учител, когото всички кардиолози в България ценим и почитаме за знанията, напътствията и подкрепата, която получихме от него в професионалния си път.  Проф. Даскалов е и бивш председател на Дружеството на кардиолозите в България с огромен принос за развитието и издигане на престижа на научната ни общност. . Той е съучредител и на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България през ноември 2002 г., както и научен ръководител на първите дисертации на електрофизиологична тематика у нас. За неговите заслуги във въвеждането и развитието на интервенционалната електрофизиология в България през 2020 г. той беше единодушно избран за почетен член на Сдружението и награден с почетен диплом.


Проф. д-р Тихомир Даскалов, дмн е роден 1939 година. До пенсионирането си през 2010 г. проф. Даскалов работи в Клиниката по кардиология и в Отделението по инвазивна електрофизиология на Националната кардиологична болница.


Дружеството на кардиолозите в България изразява искрените си и дълбоки съболезнования към близките, колегите и учениците на Проф. Даскалов! Загубата на лекар и учен от неговия ранг са огромна загуба за българската медицина и наука.

Поклонението ще бъде в понеделник 15.07.2024 г. от 13.30 ч. в Храм "Свети Седмочисленици".


Поклон пред светлата му памет!