Приветствие от проф. д-р Кирил Карамфилов, дм

Приветствие от проф. д-р Кирил Карамфилов, дм

Уважаеми Колеги членове на ДКБ,

Благодаря Ви за доверието и подкрепата в утвърждаването на новия управителен съвет на Дружеството на Кардиолозите в България!  

Изминалият мандат на доц. д-р Васил Трайков бе изключително успешен. Благодарение на усилията, ангажираността, енергията и професионализма му, ДКБ утвърди своето място като водеща научна организация в България.

В духа на приемствеността ще продължим с календар от интересни и полезни научни събития, с интердисциплинарни образователни активности, насочени към широк кръг специалисти, студенти и специализанти. 

Ще запазим сътрудничество с организации в България и чужбина, насочени към повишаване на информираността на обществото за бремето на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за превенция, адекватно навременно лечение и рехабилитация. 

Ще стимулираме научното развитие с грантове, ще подкрепяме участието на нашите членове с приети научни разработки в реномирани международни събития. Съвместно с пациентските организации ще се стремим да сме по-близо до нашите пациенти за информация, съвет и съдействие. 

Активно ще взаимодействаме с отговорните институции за прилагане на ефективни мерки насочени към намаляване на заболеваемостта, инвалидизацията и смъртността от сърдечно-съдови заболявания – водеща причина за висока смъртност в страната.

Ще се стремим ДКБ да бъде обединяващата двигателна сила на всички заинтересовани страни в тази битка.

Заедно можем !


Проф. д-р Кирил Карамфилов,дм

Председател на Дружеството на Кардиолозите в България